- Annonser -

Nu börjar de politiska propagandan från den styrande minoriteten gå för långt. I en debattartikel i NT (källa NT 13/2) påstår representanter för Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet
att man satsar på de kommunala skolorna. Detta är faktiskt att ifrågasätta intelligensen hos Norrtäljes invånare. Norrtäljes skolor skall spara 30 miljoner varje år i tre år. Pengarna man sparar skall man använda till investeringar för de nya invånare som man vill skall flytta hit.
Barnen skall alltså betala för våra politikers drömmar om tillväxt. Man har.dessutom mage att kalla större klasser, färre lärare och vikarier och barnskötare i ställer för förskolärare för ”effektivisering”.. Det är naturligtvis en ren nedskärning det handlar om. En sån tur för Norrtäljes invånare att det snart är val. Nu gäller det att visa att vi inte är så lättlurade som våra styrande politiker tror.

Det vore också bra om alla partier tydligt deklarerade sin inställning i skolfrågan. Har barnen inte rätt till en kvalitativ utbildning? Är det ok att man sparar på skolan?

- Annonser -