- Annonser -

Hej jag är en hund som heter Nemo. Jag är inte skotträdd eller särskilt lättskrämd men jag har svårt att förstå att man måste fira nyår med smällare. Jag och många andra djur har mycket bättre hörsel än människor så för mig gör det ont att höra ljudet av nyårsraketerna. Min husse ochj matte firade nyår utan raketer och smällare och det gick alldeles utmärkt.

Vi var nog många djur som hade hoppats på en lugnare övergång till 2018 efter all debatt om riskerna med fyrverkerier och om oss djur som lider av detta ständiga smällande. Men så blev inte fallet utan istället tävlade man om vem som skulle bränna av det mest imponerande fyrverkeriet.

En del tysta thailändska lampor hade valts för att ersätta raketerna men även dessa har visat sig vara farliga för de betande djuren. Skördemaskinerna river sönder de stålringar som sitter i lampornas nederkant och när dessa sedan splittrade hamnar i betesdjurens magar är nödslakt den enda alternativet.

Som hund förstår jag att människor vill fira nyår men kanske kan man göra det utan raketer som väsnas ocvh smällare. Tror också att det är lugnare för de kringboende och också för alla de som förolyckas vid användningen av fyrverkerier.

Tänk bara så många djurgodisar man skulle kunna få för pengarna man spenderar på fyrverkerier. God fortsättning!
NEMO

- Annonser -