Miljöpartiets gruppledare Ingrid Landin
- Annonser -

BLOGG

Denna mandatrperiod har varit besvärlig för Miljöpartiet. En del av orsaken är nnaturligtvis  blocket som man bildat med Socialdemokrater för att styra Sverige och Socialdemokrater och Centerpartister för att i en minoritetsregim styra Norrtälje kommun. Miljlöpartiet skapades ju en gång för att driva miljöfrågor och man har under den seanste mandatperioden kommit allt längre från detta våde på riksplanet och i kommuen.
När man nu får ett avhopp till Sverigedemokraterna anges orsaken vara att partiet inte drivit Svexit d v s missnöje med Miljöpartiets allt svagare eu-motstånd.

På riksplanet har det också varitoroligt inom Miljöpartiet med riksdagsmäbn som gått emot partilinjen vid ett flertal tillfällen. I den senaste opinionsmätningen hamnade Miljöpartiet under 4% spärren och om detta resultat står sig fram till valet eller försänmras ytterligare så kanske Miljöpartiets storhetstid nu är över. Det var inte så länge sedan partiet var ett av de få partier som fíck nya medlemmar och man gick till val 2014 med goda opinionssiffror.
Med vilken strategi partiet skall gå till val 2018 är ännu oklart men det torde vara av yttersta vikt att snabbt hitta en partiprogram som väljarna köper.  Annars kommer knappast att Miljöpartiet att vara någon lämplig samarbetspartner för de åpartier som skall bilda majoritet i regering och kommun.

- Annonser -
DELA