- Annonser -

Ibland kan man inte låta bli att skratta åt eländet. Politiken kan stundtals vara rätt komiska i sina försök att ha förklaringar till allting. Jag tänkte att jag skulle ge er några exempel så får ni själva avgöra om ni skall skratta eller gråta. Men tänk framförallt på att det är vi själva som valt dessa politiker. Kanske kan man då använda uttrycket ”man har dom politiker man förtjänar”. Men dom löften dom gav i valet har dom redan glömt.

I går på minoritetens presskonferens ställde jag frågan om kommunen hade någon beredskap för ökade kostnader inom äldreomsorgen. Kommunalrådet Anders Olander gjorde då ett stort nummer av att man i hemtjänsten tagit bort schabloner och nu bara betalade för aktiv tid hos brukaren. Detta är just vad som skapat de stora problem med lönsamhet som de privata utförarna just nu upplever. Att åka tre mil för att sedan vara 10 minuter hos brukaren som man får betalt för skapar knappast någon lönsamhet. Att försöka driva ett företag med alla dom villlkor som kommunen skapar i sin omfattande ackrediteringsprocess med effektiv timersättning på ca 220 kronor är en omöjlighet! Anders Olander ni har inte löst problemen du har skapat dem!

På frågan om kommunen hade någon beredskap för konjunktursvängning när det gäller byggandet av bostadsrätter och hamnprojektet i synnerhet där entreprenörer bygger dyra bostadsrätter svarade kommunens företrädare Ulrika Falk nej. Detta är naturligtvis konstigt mot bakgrund av den senaste tidens besked att marknaden stannat och att man i flera fall gjort om bostadsrätter till hyresrätter.  I en kommun där man skall byggga minst 1000 lägenheter om året varav 600 är bostadsrätter känns det konstigt att man inte tar höjd för dessa förändringar. Särskilt när vi vet vilka stora investeringar kommunen lånat till i hamnen.

Folkomröstningen är ett annat bra exempel på att de styrande politikerna lever i en egen sagovärld. 7000 medborgare krävde en folkomröstning och fast det bara krävdes 4700 så sade Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Centerpartiet nej tilll omröstning om skolan.
Moderaterna som tidigare varit med och röstat igenom skolstrukturplanen gjorde plötsligt helt om varför beslut om en folkomröstning togs. Sedan har minoritetstyret gjort allt för att störa folkomröstningen och man har även sagt att man inte kommer att bry sig om resultatet. Hur detta rimmar med laget och intentionerna hos de politiker som skrivit lagen om kommunal folkomröstning verkar de inte fästa någotr avseende vid.

Att kommunalråden vid konferensen meddelar att det ekonomiska läget är gott när skolan skall spara 30 plus 60 miljoner och äldreomsorgens hemtjänst tillhör de lägst betalade i landet och att man snart har lånat lika mycket pengar som man omsätter och att man drar in lokaler och bidrag för kulturen för att spara pengar känns underligt.

Att man håller en presskonferens i en offentlig miljö och presenterar sin budget och sedan efter en timme meddelar att om man citerar någon politiker så skall denna läsa detta före publicering gjorde bara parodin ännu roligare. Dom vet väl vad dom sagt?

Personligen har jag och min familj tröttnat på att bidra med skattepengar, tröttnat på skolans bristande kvalitet, tröttnat på politikernas oförmåga till dialog med medborgarna,
tröttnat på att vara med och betala för alla som skal flytta hit medan vi som redan bor hör skall spara.

Därför flyttar vi inom kort från Norrtälje…

 

- Annonser -