Rena rama snurren skulle man klunna säga…

0
224

Ibland känns livet underligt. Ungefär som om allt skulle vara bakvänt. Som att man inte förstår utan att någon förklarar för en. Att svenska fattigpensionärer (300 000) skulle vara rika med de 12 000 kronor de får i pension om de bodde i Baltikum förklarade en politiker från Centerpartiet för mig? Men inte kunde han väl mena att alla fattiga pensionärer i Sverige skall flytta till Baltikum?

Eller att det går bra för Norrtälje kommuns skolor bara för att det går ännu sämre för de andra? Detta förstod jag aldrig riktigt när politikern från Socialdemokraterna förklarade det för mig. Norrtäljes ungdomar bor ju och går i skola i vår kommun?

Att den borgerliga oppositionen stoppade en markanvisning som kommunstyrelsen gett till fastighetsbolaget Nyhem AB för att i stället låta Roslagsbostäder bygga där. Borde det inte vara tvärtom. Jag trodde att Socialdemokraterna var för allmännyttan och borgerligheten var emot?

Att fyra partier glömt att lämna i redovisning och ansökan om mandatstöd vilket skulle innebära att det kunde bli tomt i partikassorna inför valåret 2018. Men politikerna fick förlängd tid till den 15 oktober av de andra politikerna. Vilken tur för Kristdemokraterna, Vänsterpartiet, Sverigedemokraterna och Roslagens Oberoende parti.

Att lärarna på Roslagsskolan inte får köpa blyerstpennor för att skolorna måste spara 90 miljoner samtidigt som kommunen bygger en bro i hamnen för 30 miljoner och köper konst för 1,5 miljoner. Är det olika konton kanske? Går de sex kommunarådens löner också på andra konton. Totalt 8 miljoner om året som dessa kostar måste väl räcka till en väldig massa blyertspennor och kanske också till suddgummin?

Att det blivit avsevärt fler elever i klassrummen i skolorna i Norrtälje samtidigt som våra styrande politiker lovar att det skall bli färre? Kanske de aldrig lärde sig räkna? I Socialdemokraternas valmanifest 2014 lovade det att minska klasserna i hela Sverige. Det har dock blivit tre elever mer i varje klass i lågstadiet och en elev mer i mellanstadiet. I den pedagogiska forskningen talas det om hur viktigt det är med små grupper särskilt i de yngre åldrarna.

Att medborgarna i Norrtälje kommun har den lägsta genomsnittslönen i Stockholms län och de högsta bostadspriserna i länet i förhållande till genomsnittslönen tillsammans med Järfälla kommun. Lönerna hänger inte riktigt med bostadspriserna!

Eller att man skall renovera slukhålet i Societetsparken för 50 miljoner. Sedan skall man inte renovera. Att renovera eller inte renovera det är frågan. Men kanske skall man vänta tills sommaren när alla de stora evenemangen äger rum?

Kanske är det bara jag som inte förstår?
Men jag tycker det verkar vara rena rama snurren!