- Annonser -

Jul- och nyårsledigheten är en perfekt tid att resa utomlands, där få dagars semesteruttag ger lång sammanhängande ledighet. Men, många ser fram emot en julafton med nära och kära hemma och passar istället på att resa iväg på en kortare resa över nyår.

– Europas alla härliga storstäder är dessutom fantastiska att fira in det nya året i, med många festligheter att välja bland, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Årets nyårsafton firas helst i Paris, London eller Amsterdam, enligt de svenska resenärerna. I Paris finns inget officiellt firande, men det är dock inte brist på inofficiella festligheter. Den stora paradgatan Champs-Elysées är den främsta samlingspunkten och kring både Triumfbågen och Eiffeltornet syns ljusspel från kl. 23 fram till tolvslaget. London har däremot officiella nyårsfyrverkerier vid det stora pariserhjulet London Eye, som dock kräver biljett för att komma nära. Dagen efter fortsätter firandet med en stor parad, New Year Parade, ett spektakel som inte bör missas.

Madrid är en nykomling på listan och tar sistaplatsen. Men bokningarna dit har ökat med hela 75%.

Även Amsterdam är en perfekt stad att fira nyår i – staden är känd för sitt uteliv, vilket maxas ytterligare på Nyårsafton. De flesta restauranger har bra nyårserbjudanden, och i kombination med en liten och mysig stadskärna samt många människor på gatorna är feststämningen på topp.

Flera av resmålen på topplistan minskar resebokningarna jämfört med nyår 2017, som var ett riktigt rekordår med extremt hög efterfrågan. Några går dock mot strömmen och ökar kraftigt antalet bokningar. Warszawa är årets nyårsraket (+150 procent), följt av Madrid (+75 %) och Köpenhamn (+50 %). Warszawa är en av svenskarnas hetaste weekendstäder, och ett nyårsfirande i denna spännande huvudstad är härligt festligt, glatt och avslappnat.

Mest populära städer för nyårsresor 2018

1.Paris (2)
2.London (1)
3.Amsterdam (4)
4.Warszawa (ny)
5.Köpenhamn (ny)
6.Berlin (6)
7.Prag (3)
8.Barcelona (10)
9.Helsingfors (9)
10.Madrid (ny)

- Annonser -