Anders Olander gruppledare för Centerpartiet i Norrtälje och kommunalråd de senaste fyra åren
- Annonser -

Mötet i kommunfullmäktige den 22 oktober är inställt då förhandlingarna om hur kommunen ska styras inte har lyckats hitta en lösning. Nästa ordinarie sammanträde inträffar den 12 november då en ny kommunstyrelse ska utses.

Centerpartiet krånglar både lokalt och nationellt enligt uppgift till Norrtelje Nyheter. I fyra år har C fått styra med S och MP och valet att stödja Bino Drummond (M) eller Ulrika Falk (S) verkar vara komplicerat.

Lokalt i Norrtälje har Bino Drummond (M) varit tydlig med att han avser att bilda ett nytt styre i kommunen. Robert Beronius (L) har lämnat förhandlingarna med S och stödjer således ett borgerligt styre i kommunen. I vissa kommuner har S och M valt att slå sina påsar ihop.

Nationella förhandlingar kring ny regering kan sammanfattas med att Centerpartiet och Liberalerna är plågade i valet av att antingen välja Löfvén eller Kristersson och försöker välja både och. Den rosa elefanten i rummet SD som ingen vill prata med har uppenbarligen inflytande i frågan.

Ett annat sätt att uttrycka det enligt Johan Hakelius, Fokus:
Annie Lööf (C) menar att det krävs ”fler ja och färre nej”. Därför säger hon nej till att pröva en alliansregering i riksdagen, nej till att låta moderater och kristdemokrater bilda regering och nej till att låta Stefan Löfven bilda regering. Däremot säger hon ja till alla regeringar som inte går att bilda.

Förhandlingarna drar ut på tiden och fler möten och utspel i media eller på sociala medier ser ut att behövas för att komma fram till en lösning. Ett möjligt scenario är nyval och att slagkraftiga löften tapetserar vår omgivning igen.

 

- Annonser -