Polisen: Många av de smällar som har hörts på fler ställen i kommunen har varit Bangers – söker vittnen

0
248

Under den senaste tiden har det hörts smällar på flera ställen i kommunen. Det har rört sig om så kallade Bangers som är en kraftig explosiv pyroteknik (knallskott) som kan ge både stora personskador men även materiella skador. Polisen går nu ut med ett meddelande där man söker vittnen till någon av händelserna. Polisens meddelande läser du här…

Polisens meddelande 190707

Vid ett antal tillfällen på olika ställen i Norrtälje kommun har det varit kraftiga smällar. Vi kan vid några av dessa tillfällen misstänka att man använt sig av sk Bangers.
Bangers är kraftig explosiv pyroteknik som kräver tillstånd. Det köps på nätet från utlandet och tas in illegalt. Brottet är lagen om brandfarliga och explosiva varor och fängelse finns i straffskalan.

Bangers kan ge stora fysiska skador men även på materiella ting.
Vi behöver tips om vem/vilka som kan ligga bakom detta. Senaste händelsen var natt mellan lördag-söndag (6-7 juli) på Lommarvägen i Norrtälje. Ev kan en av gm gjort sig illa.
Natt fredag-lördag (5-6 juli) var det flera smällar på Vätö och vid ett tillfälle har man använt sig det mot ett parkerat fordon som resulterade i kraftiga skador på fordonet.

Ring polisen på 114 14 / Carola