- Annonser -

Pressmeddelande Centerpartiet i Stockholms län 2017-11-25

Nu presenterar Centerpartiet i Stockholms län de som leder laget till valvinst 2018. Under lördagens nomineringsstämma valdes kandidaterna till riksdags och landstingsvalet. Det var över 150 medlemmar som möttes under lördagen för att välja sina kandidater till nästa års val.

Annie Lööf valdes att toppa listan till riksdagen. På plats nummer två valdes Kerstin Lundgren. Kerstin Lundgren från Södertälje är idag riksdagsledamot och utrikespolitisk talesperson för Centerpartiet.

–     Jag är tacksam för förtroendet och ser fram emot en spännande valrörelse. Centerpartiet i Stockholms län är starkare idag än på länge och jag ser fram emot att vara en del i detta kompetenta lag under valrörelsen. Där vill jag fortsätta kämpa för människors frihet, öppenhet och framtidstro i ett klimatsmart Sverige och i världen, säger Kerstin Lundgren (C).

Stämman valde fortsättningsvis Per Lodenius, Norrtälje till plats nummer 3, Alireza Akhondi, Danderyd till plats nummer 4 och Aphram Melki, Järfälla till plats nummer 5 på Centerpartiet i Stockholms läns riksdagslista.

Till landstingslistorna i Stockholms läns valkretsar valdes 6 toppkandidater från olika delar av länet. Kandidaterna kommer stå högst upp på listorna i respektive landstingsvalkrets och sedan turas om på plats två till och med plats sex på resterande listor.

Bosse Andersson, Sigtuna
Christine Lorne, Nacka
Michaela Haga, Österåker
Stefan Bergström, Sundbyberg
Tage Gripenstam, Södertälje
Ulla-Britt Öhman, Haninge

Gustav Hemming som är landstingsråd för Centerpartiet ser mycket fram emot att arbeta med den starka uppställningen.

– Detta är ett mycket starkt lag som ska leda Centerpartiet till valvinst 2018. Vi behöver ett starkare Centerparti i ett fortsatt alliansstyre för att göra Stockholmsregionen till Europas mest framgångsrika, gröna och attraktiva storstadsregion med kortare vårdköer, mer attraktiva arbetsplatser i vården och mer cykel, t-bana och pendelbåtstrafik, säger landstingsråd Gustav Hemming (C).

På bilden från vänster: Gustav Hemming, Michaela Haga, Ulla-Britt Öhman, Kerstin Lundgren, Stefan Bergström, Tage Gripenstam och Christine Lorne.

 

- Annonser -
DELA