Nu är det kokta fläsket stekt

0
369

DEBATT

Det är valår i år, det har väl knappast undgått någon. Om ca 3 månader får svenskarna rösta på det parti som de vill ska styra i 4 år. Valår innebär valfläsk. Efter åratal av bland annat minskad självförsörjningsgrad på livsmedel, så är kanske valfläsket de urbana politikernas sätt att försöka gottgöra sin mångåriga misshandel av den svenska landsbygden? För nu haglar löften om allt till alla med i princip obegränsade resurser. Inte ens landsbygden undantas från löfteskarusellen i år, så någonstans finns kanske en insikt om att det bor kvar folk även utanför storstäderna.

Man kan använda många ord om fläsk. Att det kokta fläsket är stekt verkar i alla fall regeringspartierna S och MP börja inse. Den segregerande politik de bedrivit beträffande landsbygden, rimmar illa med deras historik som solidariska och rättvisans riddare. Sverige är idag mer kluvet än någonsin. Den urbana medelklassen, trampar skoningslöst ner landsbygdsbefolkningen allt djupare i leran.

Kära väljare. Ställ er frågan: Kommer all denna manna från regeringen att förverkligas? Kommer Sveriges regering, nutidens ”pojken med guldbyxorna”, att fortsätta dra miljard efter miljard ur fickorna även efter 9/9? Eller kommer de glömma sina löften och fortsätta centralisera, höja drivmedelsskatter, bomma igen BB på vischan, stänga byskolor, mm? 

Kommer en alliansregering bry sig om landsbygden? Efter 8 års styre 2006-2014, så är det ytters tveksamt. Utförsäljningar av apotek, post mm lär följas av fler marknadsorienterade utförsäljningar. Vilket nästan alltid ger utslagning på mindre orter och gynnar storstadsområden.

Är det kokta valfläsket stekt? Eller har det bara blivit härsket i den sommarhetta vi haft under hela maj?

Tiden är slagen för ett decentraliseringsparti att göra entré i Sveriges riksdag. Landsbygdspartiet oberoende (LPo) är redo att ta ansvar för att hela Sverige ska vara i bruk. Ett livskraftigt land där överhettade storstadsområden svalkas ner för att inte byggas sönder och förstöra både stadens charm och marken runtomkring. En landsbygd som får tillbaka mer av alla de resurser som skog, gruvor, jordbruk, mm ger och därigenom kan börja frodas och ana optimism igen. Gör ett aktivt val för förändring om 3 månader. Rösta på Landsbygdspartiet oberoende!

Claes Littorin, Knutby
Erika Sörengård, partiordförande, Ervalla