Enig kommunstyrelse bakom Moderaternas förslag om kameraövervakning

0
229
Bino Drummond(M)

PRESSMEDDELANDE

Ja till att införa kameraövervakning för att öka tryggheten i kommunen – det blev utfallet när en enig kommunstyrelse ställde sig bakom Moderaternas förslag på måndagens möte.

När kommunstyrelsen sammanträde på måndagskvällen fanns ett förslag om att införa trygghetsvärdar på agendan. I samband med det ärendet föreslog Moderaterna att man ska göra en bredare trygghetssatsning och även införa kameraövervakning och anlita ordningsvakter för att rondera otrygga platser.

– Den styrande minoritetens förslag om trygghetsvärdar är bra, men fokuserar framförallt på att öka tryggheten på busstationen i Norrtälje stad. Vi ser ett mycket bredare behov av trygghetsåtgärder och därför är det glädjande att en enig kommunstyrelse går på Moderaternas linje för att identifiera otrygga platser och ansöka om kameraövervakning, säger Bino Drumond, oppositionsråd.

Moderaterna hade i sitt förslag till kommunfullmäktige även föreslagit att ordningsvakter skulle anlitas. Det förslaget togs dock inte av kommunstyrelsen.

–   Att känna sig trygg i samhället är en grundläggande rättighet. I grund och botten är det en fråga för polisen, men när vi ser att de redan idag går på knäna måste kommunen också ta sitt ansvar. Därför föreslog vi att man också ska bredda satsningen på trygghetsvärdar och även anlita ordningsvakter med ett uppdrag att komplettera polisen i alla våra centralorter. Det är så klart synd att man inte ser behovet av även detta, men vi är glada att man nu ändå tar trygghetsfrågorna på allvar, säger Bino Drummond

För mer information:

Bino Drummond, 0738-527068, bino.drummond@moderaterna.se