Hur länge ska vi vänta på besked om skolan?

0
211

Vi ser den lilla skolan som en resurs. Det kan inte många kommuner stolt visa upp, skriver Anders Fransson, Robert Johansson, Håkan Stolt, Christer Johansson och Yvonne Svensson.

Hur länge ska vi vänta på besked om skolan?

Hur länge ska vi behöva vänta på besked om skolan? Ja, vi vet att det inte kommer något förrän efter valet när den nuvarande majoriteten kommer med sina åtgärder om hur bland annat skolstrukturen kommer att bli.

Man kan ställa sig frågan varför? Vi tror att man inte vill oroa väljarna med en svekdebatt, men har den inte redan börjat? Kan man inte se alla skolor som en tillgång i vårt gemensamma samhälle?

Alla står på gator och torg och pläderar för att hela kommunen ska leva. ROOP håller med. Hela kommunen ska leva och det kommer vi att gå till val på.

Vi ser den lilla skolan som en resurs. Det kan inte många kommuner stolt visa upp. Vi vill att alla barn skall ses som om de vore ens egna. Då kanske det blir lättare att förstå vad vi vill, för ingen vill väl göra sina egna barn något illa?

Varför marknadsför man inte den lilla skolan som ett alternativ till centraliseringen som är på förslag i den nuvarande majoriteten? Mer än halva Norrtäljes befolkning bor i dag utanför tätorterna. Kommunens stora attraktivitet för besöksnäringen och för potentiellt nya invånare är utan tvivel skärgården och landsbygden snarare än staden. Man kan med fog påstå att det är landsbygden som är motorn och varumärket för vår kommun.

Skolorna är ett av fundamenten i en levande landsbygd. Hur kan vi organisera kommunens skolor på bästa sätt för att nå högsta kvalitet? Enligt den senaste mätningen så kan ju allt bara bli bättre.

Genom att profilera de små skolorna och kombinera utbildningen med de resursstarkare tätortskolorna kan kommunen lyckas med den gyllene balansgången att bygga en skola som passar alla elever. Detta kan locka stora grupper att flytta till Norrtäljes landsbygd eller till någon av de större tätorterna.

ROOP kommer att gå till val med en skolpolitik som ska återskapa förtroendet hos föräldrar och övriga invånare. Det är långsiktigheten som vi måste återskapa och det är vi övertygade om att vi kommer att lyckas med.

Vi kommer att föra en realpolitik tillsammans med dem som vi tror kan utveckla samtliga skolor i Norrtälje kommun, oavsett partitillhörighet. En röst på ROOP är en garanti för att de små skolorna finns kvar efter valet den 14 september 2014.

Hur vill du ha det?

Anders Fransson, ROOP
Robert Johansson, ROOP
Håkan Stolt, ROOP
Crister Johansson, ROOP
Yvonne Svensson, ROOP

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här