Misstänkt våldtäkt: Kvinna överfallen av flera män

0
260
En kvinna ska ha överfallits och våldtagits av flera män sent på måndagskvällen, skriver SVT Nyheter. Platsen är Åkersberga i Österåker utanför Stockholm.

– Vi har fått in en anmälan och varit på plats, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Flera män jagas nu för överfallet.

Uppgifterna bekräftas av Stockholmspolisen under tisdagsmorgonen, som skriver på sin webbplats: ”I de initiala utredningsåtgärderna har polisen pratat med kvinnan och undersökt brottsplatsen.”

– Vi har fått in en anmälan och varit på plats, bekräftar Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen, för Expressen.

Tove Hägg: ”Vi har varit på platsen”

Det var vid 22-tiden på måndagskvällen som kvinna ska ha varit på väg hem när hon plötsligt överfölls. Flera män ska ha varit med på platsen. Enligt uppgifter har polisen lyckas lokalisera brottsplatsen och även genomfört en undersökning på platsen.

– Jag vet att vi har varit på plats om en våldtäkt och pratat med någon, men jag har inga fler omständigheter, säger Towe Hägg.

Ingen person är frihetsberövad för överfallet.

– Enligt de uppgifter jag har så finns det ingen misstänkt eller gripen, säger Kjell Lindgren vid Stockholmspolisens presstjänst.

Kjell Lindgren: ”Vi vill hålla ordentliga förhör”

Samtidigt vill polisen inte berätta om de har fått in några uppgifter om de män som eftersöks i den pågående jakten.

– Jag tänker inte berätta något mer än det vi har skrivit på hemsidan. Inte innan det här har  kommit till rätt utredare och vi vet vilka uppgifter vi kan lämna ifrån oss, säger Kjell Lindgren. Vi vill hålla ordentliga förhör först innan vi berättar något mer runt den här händelsen, det är också med hänsyn till offret.

Frikändes för gruppvåldtäkt i Fittja

Överfallsvåldtäkten i Åkersberga följer flera tidigare fall.

Den 16 december utsattes en kvinna för en brutal gruppvåldtäkt vid en lekplats i Sofielund, i närheten av Södervärn, i centrala Malmö. Dessförinnan, i november, skedde två överfallsvåldtäkter kort tid efter varandra, också i Malmö. Det ena överfallet skedde i Segevång, det andra i Södervärn.

Så sent som den 19 december förra året frikändes dessutom fem män som stod åtalade för en misstänkt gruppvåldtäkt mot en kvinna i Fittja i södra Stockholm i augusti 2016. Kvinnan anmälde att hon hade blivit gruppvåldtagen i ett trapphus. Enligt polisutredningen kan uppemot 20 män ha varit på platsen.

Efter den frikännande domen har den förundersökning som legat till grund för det omskrivna åtalet anmälts till justitieombudsmannen (JO).

Källa Expressen Publicerad