Tomteloppet – var med och spring för välgörenhet…

0
433

Även i år arrangerar Åtellet det traditionella tomteloppet där man springer till förmån för välgörande ändamål. Årets tomtelopp går av stapeln lördagen den 2 december med start klockan 14.00. Starten går vid Åtellet och målgången är vid Stället. Kostnaden för att delta är 150 kronor och det är trevligt om du är tomteklädd. Loppet går över 2,5 kilometer och man får springa, rulla eller dansa i sin egen takt och med sin egen stil. Vid målgång ingår även en öl samt en julskinssmörgås på Roslagsvört samt After Run på Stället Mat & Trädgård.

Förra året var vi ca 112 deltagare säger Sanna Fagerström som arrangerar loppet. Låt oss hoppas att vi blir ännu fler i år som springer för att hjälpa. Många behöver denna hjälp till julen vilket är lätt att glömma bort för oss som har en annan livssituation. Sanna betonar också att hjälpen faktiskt kan behövas året om.

Intäkterna går i år till Svenska Kyrkan och deras arbete till barn och ungdomar, församlingen anordnar sommaraktiviteter (såsom utflykter till Furuvik, grillkvällar och glasskalas) för familjer med barn som inte själva har ekonomiska möjligheter. Bidrag lämnas till julklappar, julmat eller annat i samband med julen.

Anmälan= Swisha 150 kr (vuxen) 50 kr (barn) till 1232862522 eller betala till Åtellets BG 260-1847. OBS Märk betalningen med Tomtelopp och ditt namn. Betalning=Anmälan

Glöm inte tomteluvan…!

Om du inte kan eller vill springa så går det bra att sätta in beloppet som en gåva också.
för dig som aldrig sett 100-tals tomtar som ger sig iväg är detta en syn att minnas. Så missa inte tomteloppet 2017.