Anna-Lotta Larsson till Norrtälje – firar 25 år

4 december kommer Anna-Lotta till Norrtälje. -Foto: Peter Knutson

Anna-Lotta Larsson firar 25 år med sin återkommande julturné Anna-Lottas Jul. Hon gör en näst intill rikstäckande turné tillsammans med pianisten Andreas Landegren, lokala körer och 1200 körsångare. Hon åker från Luleå i norr till Halmstad i söder och den 4 december kommer hon till Norrtälje för en konsert i Norrtälje kyrka.

 

Anna-Lotta och Andreas har lång erfarenhet av att samarbeta med dirigenter och körsångare. Det är också signum för Anna-Lottas Jul som i år besöker 22 städer. De har blivit närmast en institution i både kyrkor och konserthus i hela Sverige.
”Att få sjunga och samarbeta med de olika lokala körerna och dirigenterna är ett sant nöje. Det är sådan glädje och ett lyft som ibland når oväntade höjder”, säger Anna-Lotta Larsson

För många är Anna-Lotta Larsson ”Anna” i ”Värmlänningarna”. Den rollen var också hennes genombrott för den stora TV-publiken 1980, även om hennes TV-debut faktiskt inträffade redan 1973 då hon vid 19 års ålder framförde två sånger i Siewert Öholms program ”Blå Vägen”. Hon har fortsatt karriären med teater, film och i huvudsak musik som soloartist eller i samarbete med exempelvis Björn Skifs, Ronny Eriksson, Johan Stengård och Göran Fristorp. Anna-Lotta har sina rötter både i den värmländska och norrländska myllan. Hon är född i Karlstad, men flyttade tidigt med familjen till Norrbotten och till Öjebyn och Piteå.

Andreas Landegren har arbetat professionellt som pianist, arrangör och kapellmästare sedan 2000. Han har spelat i ett otal TV-produktioner, bl.a. som kapellmästare i Lotta på Liseberg. Han har även gjort två statsbesök, till Thailand och Slovenien tillsammans med Johan Stengård. Andreas rosas av kör och körledare för sina arrangemang som han även gjort i år.

”Det är så roligt att jobba med alla körerna och utan julturné blir det ingen riktig jul. Så är det fortfarande”, säger Anna-Lotta