Årets Rospigg blev Cecilia Arnström, Norrtälje katthem – här är vinnarna

0
366
Roslagens Företagsgala 2018 gick av stapeln på Eckerölinjen under gårdagen. Här presenterades vinnarna i kategorierna årets företagare, årets nyföretagare, årets butik med flera. Årets rospigg blev Cecilia Arnström från Norrtälje katthem. Här presenterar vi alla vinnarna.

Årets företagare: Dogger

Motivering:
”Med ordning & reda, på så väl internet butik som i Norrtälje butik, har syskonen Isabella Westring och Per Wennerström lyckats utveckla familjeföretaget Dogger till att bli ett av Sveriges ledande inom sportfiske & fritid.”
 
Årets nyföretagare: Väddö vård
Motivering:
”Ett familjeföretag som fokuserar på de äldre och erbjuder hemtjänst, hemsjukvård och rehab.
Ett företag som startade för att grundaren, Marie Hellqvist, ville erbjuda äldre bättre hemtjänst genom engagemang och professionalitet, bl. a. genom att ha kompetent personal med lång erfarenhet och rätt inställning till de äldre. Marie ville också kunna erbjuda andra typer av tjänster t.ex. att distribuera god hemlagad mat som lagats på morgonen och körs ut samma dag. Nästa steg är att erbjuda en samlingslokal och erbjuda gemenskap och utflykter för kunderna.
Från starten den 1:a september 2017 har företaget fullkomligt exploderat till 140 anställda och 400 kunder på två platser, Väddö och Hallstavik, och alla verkar trivas och må bra, både kunder och personal.”
 
Årets butik: Akeba
Nominerade: Akeba och Yamaha Marine Store
 
Årets café/restaurang: Rådmansö bageri
Nominerade: Rådmansö bageri och Atmajala
 
Årets rospigg: Cecilia Arnström, Norrtälje katthem
Nominerade: Cecilia Arnström, Anette Gustawsson och Rolf Fransson
 
Årets hederspris: Claes-Göran Sylvén, ägare ICA Flygfyren.
Motivering:
”Claes-Görans arbete och engagemang för de människor, gamla som unga, som befinner sig i utanförskapets mörka värld och att sedan medverka till konstruktiva lösningar för att ge dem en möjlighet att få synas och växa är beundransvärt.
Att Claes-Göran dessutom på kort tid lyckats bygga stadiga och samarbetsvänliga broar mellan företagare, politiker och tjänstemän i kommunen, i syfte att få ett samhälle fritt från utanförskap, gör att det i Roslagen finns ”En plats för alla”.”