Badhusen stänger i sommar

0
260
Foto: Norrtälje kommun

Både Norrtälje och Rimbo badhus kommer att ha stängt under stora delar av sommaren. Anledningen är stora och mindre reparationer. Det populära utomhusbadet i Hallstavik är dock öppet som vanligt.

Bild: Norrtälje kommun

Utomhusbadet i Hallstavik öppnar sista helgen i maj.

Över 600 000 besök har passerat genom Norrtälje badhus grindar sedan badhuset invigdes i augusti 2014 och nu är det dags att för första gången göra en rejäl renovering och uppfräschning av anläggningen. Garantitiden löper på fem år och 2019 är därmed sista sommaren att få behoven tillgodosedda inom ramen för garantin.

– Bland annat ska vi reparera linern, alltså golvet på 25-metersbassängen och det blir därför första gången som vi helt tömmer bassängen på vatten sedan badhuset öppnade, säger Tim Greneby, chef för kommunens badverksamhet.

Norrtälje badhus brukar hålla stängt några veckor under sommaren, men i år blir det alltså en längre avstängning än vanligt på grund av det omfattande underhållet. Badet är stängt under fem veckor, från och med den 17 juni till och med den 22 juli, därefter kommer det vara sommartider på Norrtälje badhus till och med 18 augusti.

I sommar kommer även Rimbo badhus att vara stängt för underhållsarbete, bland annat ska skåpen i omklädningsrummen bytas ut, samt belysningen i bassängen. Rimbo badhus håller stängt från och med den 27 maj till och med den 11 augusti, det vill säga under elva veckor.

– Dels håller vi stängt för att vi behöver göra visst underhåll, dels beror det på att vi behöver personalen från Rimbo för att bemanna utomhusbadet i Hallstavik, säger Tim Greneby.

Under förra årets rekordvarma sommar sattes ett nytt besöksrekord på utomhusbadet i Hallstavik, med 25 933 besök. Badet är mycket populärt och drar i snitt runt 20 000 besök per säsong sedan badet öppnade 2010.

– I år håller vi på att tittar på att köpa in ett fotbollsmål som kommer att stå i ena kanten på gräsmattan intill badet, och på att köpa in sjöjungfrudräkter där vi kommer att erbjuda lärarledd undervisning i hur man simmar som en sjöjungfru. Det är någonting som vi har fått många önskemål om, säger Tim Greneby.

– Har du löst årskort på Rimbo eller Norrtälje badhus kommer du naturligtvis inte att drabbas av sommarens stängning, vi förlänger ditt årskort med motsvarande antal veckor som badet håller stängt, tillägger han.

I år öppnar utomhusbadet den 25 maj och stänger den 25 augusti.

Källa: Norrtälje kommun