Blåljus: *Uppdaterad* Överfallsvåldtäkt i Norrtälje, Polisen utreder brottet

Om du har sett något eller har relevanta uppgifter kontakta Polisen via 114 14

0
517

En våldtäkt ska ha inträffat utomhus i centrala Norrtälje. En teknisk undersökning har skett på brottsplatsen och under denna period var brottsplatsen avspärrad. Det är oklart om offret är en man eller kvinna som blivit våldtagen, Polisen vill inte berätta om mer detaljer för tillfället.

– Vi vill heller inte just nu gå in på offrets ålder. Vi fick larmet vid 22.41 genom larmcentralen, men våldtäkten ska ha inträffat cirka en timme tidigare. Vi hade en brottsplatsundersökningshund på plats för att säkra spår, säger Carina Skagerlind vid Polisens ledningscentral till Norrtelje Tidning.

Offret som uppges ha våldtagits har förts till sjukhus för undersökning och för att säkra eventuella spår efter gärningspersonen.

Polisens utredningsarbete fortsätter och förhör kommer att fortsätta under dagen. Det finns ingen frihetsberövad uppger Carina Skagerlind vid Polisens ledningscentral till Norrtelje Tidning. Om du har sett något eller har relevanta uppgifter kontakta Polisen via 114 14.

*Uppdatering* 

Enligt uppgift rör det sig om en ”relativt ung kvinna” som ska ha blivit utsatt för en överfallsvåldtäkt utomhus av en man. Polisen fick larmet kl 22.41 men enligt Polisen ska brottet ägt rum cirka en timme tidigare.

”Det rör sig om en överfallsvåldtäkt”, säger förundersökningsledare Bertil Mattsson till Norrtelje Tidning

Förundersökningsledare Bertil Mattsson som arbetar på Polisen vill inte kommentera var brottet har ägt rum. En teknisk undersökning har gjorts och ytterligare undersökningar kan komma att göras. Polisen uppges ha knackat dörr i området och förhör kan komma att hållas med flera personer.

Enligt uppgift har den unga kvinnan förts till Södersjukhusets mottagning för våldtagna för vård och undersökning. Inga personer har gripits än och Polisens utredningsarbete fortsätter.