Bo ”Kasper” först ut i Roslagsskolans nyrenoverade aula

0
1308

På lördag öppnar dörrarna för allmänheten till Roslagsskolans nyrenoverade aula. Nya stolar är på plats lagom till konserten med Bo ”Kasper” Sundström och Filip Ekestubbe Trio. De nya stolarna är på plats lagom till konserten med Bo ”Kasper” Sundström. Roslagsskolans aula har åter fått en stil som påminner om hur det såg ut när skolan öppnade för knappt 60 år sedan.

I fredags var kommunens fastighetsavdelning klar med renoveringen av Roslagsskolans aula. På måndagen flyttade skolans verksamhet in och på lördag är det alltså dags för det första stora publika evenemanget i aulans nya skepnad.

Den största förändringen publiken kommer att märka av är de nya stolarna.

– Det här är andra gången vi byter stolar i aulan, sedan skolan byggdes i början av 1960-talet. Första gången var 1989, och 30 år senare är det dags att göra det igen, säger Thomas Lundqvist, som jobbar på kommunens fastighetsavdelning och varit ansvarig projektledare för renoveringen.

Påminner om gamla stilen

De gamla röda stolarna har ersatts av stolar med rygg i träfaner och sitsar i brunt ylletyg, vilket i stil och färg påminner om de första stolarna som fanns på plats när skolan öppnade för snart 60 år sedan. Ryggarna är mer rundande, och modellen är noga utprovad för att fungera både för korta sittningar, men även för längre föreställningar och seminarier.

Utöver byte av stolar har det också lagts in en ny matta, väggarna har målats om, nya mörkläggningsgardiner har satts in och en helt ny hörselslinga har monterats.

– Vi har tagit bort några stolar, för att öka tillgängligheten. Det betyder att vi kan få plats med fler rullstolar utan att påverka utrymningsmöjligheterna, säger Thomas Lundqvist.

Nöjd med resultatet

Eva Rosén Lundqvist jobbar som kultursekreterare på Norrtälje kommun och är den som ansvarar för kommunens scenprogram på kultursidan. Hon är mycket nöjd med resultatet av renoveringen.

– Det känns bra att ha nya stolar på plats och jag hoppas att konsertbesökarna på lördag kommer att bli lika nöjda som jag är, säger hon.

På lördag är det alltså dags för jazzkonsert med Bo Sundström, känd som sångare i Bo Kaspers Orkester, som tillsammans med Filip Ekestubbe Trio framför de en avvägd blandning av låtar från den amerikanska sångboken med vissa texter på svenska.

Bo Sundström och Filip Ekestubbe Trio spelar lördagen den 21 september klockan 15.00 i Roslagsskolans Aula. Konserten arrangeras av Norrtelje Jazzklubb och du kan köpa biljetter i entrén.

Källa: Norrtälje kommun