Butiksdöden i Norrtälje skördar nya offer – CaMa Skor och Hallonsoda stänger butikerna

Butiksdöden i Norrtälje fortsätter. Tänk på att försöka stödja det lokala

0
488
Butiksdöden fortsätter när CaMa Skor och Hallonsoda i Norrtälje lägger ned båda sina butiker. De som drivit butikerna har stridit, försökt, kämpat och lagt ned mängder av energi i Norrtälje för att kunnat fortsätta bedriva butikerna. Men nu har beslutet tagits att avveckla butikerna.

Hallonsoda skriver följande:

”TRÅKIGT MEN SANT!

50% i hela butiken!

Så passa på att fynda något snyggt till dig själv eller varför inte lite sköna julklappar.
Vi har något både för henne och honom!

Team Hallonsoda💕”

Och På CaMa Skor skriver de följande:

”Nu går vi in på slutspurten innan vi stänger!
Det finns fortfarande en del godbitar att fynda!

Välkommen!
CaMa Crew👣”

Det är Nettan Magnusson och hennes kollegor som har drivit butikerna. Norrtälje har en liten stadskärna och dessa butiker har betytt mycket för en levande stad. Många av de mindre butikerna drivs av eldsjälar med nischade inriktningar. Det är engagerade företagare som driver de mindre butikerna.

Butikerna och företagarna är beroende av hjälp från kommunen kombinerat med rättssäkerhet och trygghet. Det görs mycket för att Norrtälje ska vara en levande stad med ett mångfald av olika butiker och duktiga företagare. Om kunderna av olika anledningar väljer bort att handla i de mindre butikerna så går det snabbt utför. Det är kostsamt att driva en butik med många krav, skatter, regler och fasta kostnader.

Om många kunder väljer bort de mindre butikerna och slutar handla lokalt så går det fort utför. Många kanske idag går in och tittar på varorna i de mindre butikerna för att sedan köpa de på nätet eller besöka en större volymaktör som erbjuder några kronor i rabatt, tänk då på att detta beteende innebär att många av de mindre butikerna tvingas till att stänga ned sin verksamhet.

Med stor sannolikhet är det nya köpmönster som driver utvecklingen till att de mindre butikerna får lägga ned. För politiker, kommun och andra intressenter gäller det att förstå hur utmanande det är för de mindre aktörerna och försöka minimera trassel såsom parkeringsautomater och regelkrångel.

I slutändan handlar det om att kunderna behöver uppskatta det lokala och aktivt välja det lokala för att dessa aktörer ska kunna fortsätta bedriva verksamhet. I slutändan av dagen så innebär det att om ingen handlar i de mindre butikerna i stadskärnan så kommer dessa att försvinna. Troligtvis kommer många sakna dem, men tyvärr är det då för sent.

Butikerna rear nu ut sina varor med kraftiga rabatter så visa gärna ditt stöd genom att ta en sväng förbi butikerna och passa på att köpa något. Att visa sin uppskattning när det är tufft för företagare är något som brukar uppskattas.