CajstaStina Åkerström uppträder i Norrtälje kyrka

0
221

Inför julen arrangeras en mängd olika konserter runt om i kommunen. I nästa vecka besöker den folkkära artisten Cajstastina Åkerström Norrtälje kyrka och tillsammans med kyrkans kör kommer vi att få höra en blandning av hennes eget material och klassiska julsånger.

CajsaStina slog igenom 1994 när hon släppte sin första skiva med hitlåten Fråga Sjärnorna som hon senare vann Grammis för. Bara debutalbumet sålde över 130.000 exemplar.

Sedan dess har det blivit totalt elva skivor och totalt över 30 singlar men samtidigt med artisteriet har CajstaStina också hunnit med att skriva en bok, Du och jag, farsan (Norstedts), som är en uppgörelse med fadern men även med henne själv. CajsaStina är nämligen dotter till den bortgångne visartisten Fred Åkerström.

Åkerström och Vreeswiijk har under de senaste två åren turnerat tillsammans och har spelat sina fäders melodier.

Under några år har Åkerström också varit en flitig krönikör Barometern Oskarshamns-Tidningen men under de senaste åren har CajstaStina varit på turné tillsammans med Jack Vreeswijk under namnet Du och jag farsan.

Den 28:e november spelar CajstaStina Åkerström i Norrtälje Kyrka klockan 19:00 och uppträder med bästa möjliga musikaliska sällskap i form av Backa Hans Eriksson (bas) och Peter Nilsbo (piano).