Credentia bygger nya badhuset

Det nuvarande badet i Hallstavik fyller 80 år 2019 och har med andra ord sett sina bästa dagar.

0
246

Credentia får uppdraget att bygga nya badhuset i Hallstavik. På måndagen skrevs avtalet och om några månader är det dags för byggstart.

2020 flyttar badverksamheten i Hallstavik till det nybyggda badhuset. I dagsläget är det inte klart vad som händer med den gamla byggnaden.

För drygt ett år sedan beslutade kultur- och fritidsnämnden att det ska byggas ett nytt badhus i Hallstavik. För någon vecka sedan blev det klart att Credentia tagit hem upphandlingen och under måndagen skrevs avtal mellan kommunens fastighetsavdelning och företaget. På fredag är det dags för nästa möte, för att lägga upp en gemensam plan och om någon månad är det dags för byggstart. Det nya badet ska stå klart den 1 juni 2020.

Bild: Norrtälje kommun. 2020 flyttar badverksamheten i Hallstavik till det nybyggda badhuset. I dagsläget är det inte klart vad som händer med den gamla byggnaden.

Det nuvarande badet i Hallstavik fyller 80 år 2019 och har med andra ord sett sina bästa dagar. Under de senaste åren har problemen med sprickor och vittrande betong blivit allt svårare och det är därför hög tid att bygga nytt. Varje år sker noggranna kvalitetskontroller av en extern konsultfirma, och tillstånd för verksamheten ges för ett år i taget. Nästa gång det är dags för kontroll är under sommar 2019.

Det nya badhuset ska ligga intill det befintliga utomhusbadet, och kommer att kosta 57 miljoner kronor (inklusive byggherrekostnader) att bygga, enligt de politiska besluten.

För att förbättra logistik och säkerheten för besökare till badhuset och utebadet så kommer det byggas totalt 150 meter gångbana och 300 meter gång- och cykelväg, åtgärder för att höja säkerheten för gång- och cykeltrafik till och från de båda baden och folkhälsoparken.

Den totala kostnaden, inklusive gång- och cykelväg samt inventarier till nya badhuset, beräknas landa på 61,7 miljoner kronor.