Det här händer på skolavslutningen

0
60

Snart är det dags för sommarlov och liksom tidigare år satsar Norrtälje kommun stort på lovaktiviteter för barnen. Årets sommarlov bjuder på hela 130 olika typer av program, och målet är att det ska finnas nåt för alla, med en bra geografisk spridning. Du hittar alla aktiviteter på Mitt Lovs egen kalender, klicka här för att komma dit.

Här nedan hittar du programmet för orterna:

Rimbo: Grilla och chilla med fritidsgården Punkten:

För ungdomar från årskurs åk 6 till 17 år. Det blir grill och chill på fritridsgården Punkten, i centrum mellan klockan 14.00 och 24.00. Eftermiddagens och kvällens aktiviteter arrangeras av fritidsgården Punkten i samarbete med Svenska Kyrkan.

Hallstavik: Skolavslutningen firas på utomhusbadet. Mellan klockan 17.00 och 21.00 finns det mycket att roa sig med. Här finns en stor hinderbana på land och en liten hinderbana i vattnet. Du kan även testa tabatapass i vattnet. Barn som vill vara i vattnet måste vara simkunniga. Det är fri entré för alla skolavslutningsfirande denna eftermiddag! Det finns också möjlighet att spela fotbollsdart, testa klättertorn, och att grilla och chilla i aktivitetsparken klockan 21.00-23.00. Ålder: årskurs 6-17 år.

Älmsta: Fira skolavslutning i Älmsta park mellan klockan 18.00 och 21.00. Väddö Minigolf bjuder på gratis minigolf, det blir dragkamp mellan klockan  20.00 och 21.00, du kan testa prickskytte. En stor nyhet vid årets skolavslutning är det vattenkrig som äger rum i Älmsta. Ta med badkläder och handduk om du vill vara med! Just vattenkriget är ett resultat av ungdomarnas egna önskemål, om vad de önskar för aktiviteter.

Det blir vattentema på fler sätt, genom båtpyssel och knopar. Tidigare år har Älmstaungdomarna fått chansen att åka limousine under skolavslutningen, men i år är det båtfärd som gäller. Missa inte chansen att ta en tur med den historiskt intressanta Viksbåten i Väddö kanal!

Norrtälje: I Norrtälje stad arrangeras som vanligt sommarfesten i Societetsparken. Det blir klättertorn, DJ-skola, biblioteksbussen är på plats, det blir uppträdanden och underhållning och en massa roliga saker. Sommarfesten pågår mellan klockan 16.00 och 19.00. Klockan 19.00 är det sedan dags för den årliga walkabouten, som startar i parken.

För ungdomar i årskurs sju till nio arrangeras den traditionella tonårsfesten på Teatern, klockan 19.00-23.00.

Källa: Norrtälje kommun