Hamnkalaset – Norrtäljes största lekplats

0
376
Bild: Norrtälje kommun

För fjärde året i rad är Norrtäljes stora stadsfest Hamnkalaset tillbaka! Den fjärde augusti blir hela Societetsparken en stor lekplats för barn i alla åldrar och det blir underhållning från scen hela dagen.

Hamnkalaset i Norrtälje kommun

– Hamnkalaset är en folkfest som attraherar många och därför väljer vi att fortsätta evenemanget, säger Tomas Johansson, centrumutvecklare Norrtälje Handelsstad.  

Tidigare har Hamnkalaset varit ett evenemang med aktiviteter för barn under dagen och för vuxna på kvällen. Men nytt för i år är att det inte är någon kvällsaktivitet på lördagen. 

– Allt fokus ligger på barnen och familjen. Hamnkalaset är Norrtäljes största lekland och är till för alla barn, säger Tomas.  

Under Hamnkalaset kommer den stora scenen i Societetsparken att fyllas med roliga framträdanden för hela familjen. Melodifestivalvinnaren Robin Bengtsson och YouTube-stjärnan Ben Mitkus uppträder live och barnens favoriter Vattenmannen och Speed, kända från TV, dyker upp med sin Vattmobil. Det blir även talangjakt med Stage Academy. 

Förutom att det är full fart på scenen så kommer det att hända massor med annat runt om i parken och i vattnet. Det blir bland annat ponnyridning, ansiktsmålning och Bubbel ball.  

– Vi kommer också ha en jättelång hinderbana på 20 meter – den måste man testa på, säger Tomas.  

För andra årets i rad kommer festivalen Hamnreggae inleda Hamnkalaset redan den 3 augusti. Hela staden kommer att fyllas med härliga reggaetoner när bland annat Governor Andy och SKA’N’SKA uppträder. 

Under Hamnkalaset finns Norrtälje Hamn på plats i parken, mellan tennisbanorna och vattnet, för att berätta om allt som finns att upptäcka i den nya stadsdelen.

Källa: Norrtälje kommun