Idag öppnar Nordens största antikmässa på Stockholmsmässan

0
66

Idag öppnar Nordens största antikmässa på Stockholmsmässan där hela branschen samlas, där du kan fynda antikviteter och träffa ledande experter.
Några av årets höjdpunkter:
• Salvador Dalís skulpturer – ett 30-tal skulpturer visas på plats.
• Collector´s Awards – antikbranschens motsvarighet till Oscarsgalan.
• Historiska lunchen – ett gastronomiskt äventyr.

Antikmässan, 14-17 februari, tar vardagen till en ny nivå. Fynda vintage, konst och aktiviteter – allt är som vanligt till salu. I år finns också Europas största Dalí-utställning på mässan – en fantastisk samling med ett 40-tal skulpturer.

Passa även på att göra en tidsresa till 1700-talet. Fyra uppbyggda sällskapsrum ger en unik inblick i dåtidens slottsmiljö. Eller ta en paus i Samlarens Café. I caféet som är öppet alla dagar visas en unik samling av korkskruvar och reklamskyltar i emaljerad och litograferad plåt.

Andra höjdpunkter under Antikmässan:

The Collector’s Awards – antikbranschen egen Oscarsgala.
Den storslagna galan The Collector’s Awards genomförs för tionde gången. Priser delas ut i bland annat i kategorierna Årets antikhandlare, Årets förnyare och Årets samlare.
Tid: Torsdag 14 februari kl 19:00-22:30. Särskild biljett krävs.

Historiska lunchen
Besökare kan köpa biljett till den historiska lunchen – en trerättersmeny som tematiskt spänner över tre sekler, från 1600-tal till 1800-tal. Som vanligt är det antikexperten Pontus Silfverstolpe som tillsammans med vinkännaren Håkan Larsson håller i trådarna.
Tid: Lördag 16 februari kl 13:00 – 14:30. Särskild biljett krävs.