IP-only drar sig ur fiberutbyggnad på södra Väddö och Arholma

IP-only har varit en av de bredbandsaktörer som har tecknat avtal med många hushåll i kommunen om att ansluta till fiber. Nu drar de sig ur projektet på södra Väddö och Arholma med kringliggande öar.

0
649

Norrtälje ligger efter rejält i sin bredbandsutbyggnad och flera bredbandsaktörer har tecknat avtal med många hushåll om att bygga ut fiber i kommunen. Avtalet har innehållit avgifter om hushållet skulle välja att dra sig ur eller välja en annan aktör. Utbyggnaden har efter den aggressiva försäljningen på många ställen uteblivit och någon fiberanslutning har det inte blivit.

För de som bor och verkar i landsbygden och skärgården är snabbt och pålitligt bredband enormt viktigt. Kopparnätet är under avveckling och den mobila täckningen är på många ställen dålig. I Norrtälje har IP-only och Bredbandsbolaget varit mycket aktiva i sin marknadsföring och fått många hushåll att teckna långa avtal för planerad fiberutbyggnad.

På södra Väddö och Arholma med kringliggande öar har det kantats av problem att få till fiberutbyggnaden. I veckan informerade IP-Only att de drar sig ur det planerade projektet och att det nu är fritt fram att välja en annan aktör som har förmågan att klara av fiberutbyggnaden. Många är lättade av beskedet då det har funnits oro att betala dryga avgifter och inte kunna välja en annan aktör som kan genomföra utbyggnaden. Det ser ut som att Telia kommer att bli den aktör som kommer genomföra fiberutbyggnaden till södra Väddö och Arholma.

Många boende i Norrtäljes landsbygd och skärgård står inför liknande problematik där avtal har tecknats men utbyggnaden uteblir. Kommunen har tillsatt en utredning för att få fart på utbyggnaden. En av aktörerna är Norrtälje Energi som ägs av kommunen men där verkar fiberutbyggnaden inte ha speciellt hög prioritet.

I brevet från IP-Only som gått ut till berörda framgår det tydligt att beställningarna nu kommer att annulleras och inga bindningstider eller åtagande mot IP-Only gäller och det är fritt fram att välja en annan aktör. Läs hela brevet som gick ut i veckan här: 180928 Annulleringsbrev Väddö syd