Johan Kant blir ny grundskolechef i Norrtälje kommun

0
278
Johan Kant. Foto: Norrtälje kommun

Den mångårige rektorn och skoldebattören Johan Kant blir ny grundskolechef i Norrtälje kommun med start i september. Johan Kant har en gedigen bakgrund inom skolans värld och kommer närmast från tio år som rektor på Vikingaskolan i Haninge, och innan arbetade han som lärare i Jordbro under nio år.

– Vi ser verkligen fram mot att Johan Kant ska komma hit och fortsätta det viktiga arbetet med att förbättra skolresultaten och minska skillnaderna mellan våra skolor som vi påbörjat, säger Eva Wetterstrand, barn- och utbildningsdirektör.

– Utveckling för framtiden handlar om att lyfta hela skolan, vilket kan betyda många saker. Att öka elevernas resultat och samtidigt attraktionskraften som arbetsgivare är kopplat till varje enskild skolas utvecklingsområden, men också den enskilda individen i personalen, säger Johan Kant.

Han börjar det nya jobbet den 16 september och får börja med att lära känna kommunens 24 grundskolor och höra vad rektorerna ser för möjligheter, utmaningar och utvecklingsområden på sina skolor.

– Jag känner till trakten efter att ha haft ett ställe på Singö de senaste 14 åren och med mitt intresse för pedagogik ska det bli mycket spännande att vara en del av kommunens utveckling, säger Johan Kant.

Förutom jobbet som rektor och lärare är Johan starkt engagerad i skolfrågor privat och har under många år drivit en av Sveriges största skolbloggar. Han skriver även deckare och har hittills givit ut fem böcker som utspelar sig på Singö i norra delen av Norrtälje kommun.

Källa: Norrtälje kommun