Miljardär med Norrtäljeföretag häktad för grovt jaktbrott

0
157
Bild: Stastny - Eget arbete, CC BY-SA 3.0

Miljardären och ägaren till Karl Hedin AB har begärts häktad för grovt jaktbrott. Detta efter att en misstänkt härva med fler inblandade har uppdagats där man misstänkts för grovt jaktbrott. Bland annat ska det ha förekommit jakt på lo, varg och kungsörn.

Genom sin försvarsadvokat nekar Karl Hedin till samtliga anklagelser men har för övrigt inga kommentarer. Totalt är det fem personer som misstänks vara inblandade och fyra av dessa är nu häktade varav Karl Hedin är en.

AB Karl Hedin är ett svenskt sågverks-, emballage- och handelsföretag med verksamhet i Sverige och Estland. Företaget grundades i början av 1900-talet av Karl Hedin (1885–1969) och har cirka 950 anställda med en omsättning på cirka 3,0 miljarder kronor. Koncernens huvudkontor ligger i Fagersta. Bolaget investerar i skog samt i noterade och onoterade aktier. Största onoterade innehavet är AB Karl Hedin Industri.

Företaget ägs av Karl Hedin, sonson till grundaren med samma namn. Karl Hedin är Dalarnas enda miljardär och beräknas vara god för ungefär 2 miljarder. Han har tidigare tagit emot kunglig medalj för sina insatser för näringslivet.