Ostadigt majväder – då bokar svenskarna resor

0
327

Bokningstakten för 2019 års sommarresor har varit långsam jämfört med föregående år men de senaste veckorna har trenden vänt. Det ostadiga majvädret har gjort sitt och Apollos bokningar ökar nu med 20 procent i jämförelse med samma period förra året – då solen strålade över hela Sverige.

Det är ingen myt att vädret påverkar svenskarnas resemönster – 2018 års rekordvarma sommarväder hade en enorm inverkan på hur svenskarna valde att spendera sina semesterdagar, detta till skillnad mot den kalla sommaren 2017 då flera stora researrangörer rapporterade säljrekord.

De senaste veckorna ser Apollo en ökning av bokningar med 20 procent och då framförallt de kommande avresemånaderna. Apollo har inte varit ensamma om att påverkas av minnet från förra sommaren, som gjort att många väntar längre med att boka sin sommarsemester, men de senaste regnveckorna har det vänt – vi soltörstande svenskar vågar inte vänta längre.

– Inom resebranschen sägs det att för varje millimeter som det regnar på midsommar så ökar priserna med 100 kronor och det ligger något i det, vädret har en enorm inverkan på efterfrågan. Generellt skulle jag säga att det alltid är bäst att vara ute i god tid för att få tag på de bästa resorna och hotellen då priserna stiger i takt med efterfrågan. Något som många trots allt verkat ha tagit till sig inför vintern då dessa bokningar redan nu har tagit fart, säger Clara Larsson, pressansvarig på Apollo.

Apollos mest populära resmål sommaren 2019:

  1. Parga
  2. Skiathos
  3. Samos
  4. Karpathos
  5. Kreta