Så får du en fantastisk Blue Monday – årets deppigaste dag

0
559

Det är fortfarande kallt och mörkt ute, nyårslöftena har redan brustit och plånboken gapar hiskeligt tom. Då upplever vi årets deppigaste dag, Blue Monday. Men så behöver det inte vara. Här får du tips på hur du får till en helt fantastisk Happy Blue Monday!

Tredje måndagen i januari är dagen då vi lär må som sämst. Detta enligt en matematisk formel forskaren Cliff Arnall tagit fram, och där faktorer som ekonomi, väder och motivation spelar in. När julmyset och nyårsglamouren lagt sig och nyårslöftena redan övergivits, ja då är det lätt att falla in i en trall av Blue Monday.

Men så behöver det inte vara. Vill du få till en helt fantastisk Happy Blue Monday, se till att aktivera dig tillsammans med andra människor, menar man på aktivitetssajten Citypolarna.se:

 -”Aktivitet och socialt umgänge gör verkligen susen för hela vårt välbefinnande. Ju mer vi umgås med andra, desto bättre tenderar vi att må”, säger Citypolarnas grundare Christian Altenius. 

Årets tråkigaste dag? Varför inte bara ta en fika med en god vän!

Detta är något användarna av Citypolarna tagit fasta på dagarna kring Blue Monday och kalendern är full av aktiviteter. Ett gäng vill vältra sig i självömkan Blue Monday till ära och bakar därför en Blue-bärspaj ihop. Några andra sällskap satsar på lite lunchbowling, bio, eller shuffleboard och middag. Eller varför inte lite nattorientering?

-”Det märks att folk vill aktivera sig så här i januari och kreativeten flödar!”, säger Christian Altenius, och ger sitt bästa tips för att få till en riktigt Happy Blue Monday:

– ”Umgås! Ge dig ut på en aktivitetet och hitta på något kul med både nya och gamla vänner, så får du en aktiv och glad Blue Monday!”.