Stan Lee, mannen bakom Marvel och världens superhjältar är död

Vilka är det som alltid räddar världen när den hotas - garanterat någon av karaktärerna skapade av Stan Lee

0
328
Mannen bakom världens Superhjältar Stan Lee är död

I måndags hämtades Stan Lee i sitt hem med ambulans och senare på dagen meddelade hans dotter att grundaren till Marvel Comics hade gått bort, 95 år gammal. Arvet efter Lee är stort då han bland annat står bakom skapelser som Hulken, Iron Man, Spindelmannen och X-Men, bara för att nämna några.

Spindelmannen

Det var 1961 som Lee lade grunden till serieförlaget Marvel Comics tillsammans med Jack Kirby. De skapade ett stort antal seriefigurer och några av de mest kända är Spindelmannen, Hulken, X-Men, Daredevil och Iron Man. Senare så låg Lee bakom ytterligare karaktärer som Thor, Black Panther och The Fanstastic Four.

Mannen bakom världens Superhjältar Stan Lee är död

Tidningarna blev snabbt en stor succé och under årtionden har de varit bland de mest populära serierna i världen. Likaså blev det tidigt ett antal filmer och vem kommer inte ihåg TV-serien Hulken där hela Sverige stannade upp inför David Banners förvandling på 80-talet.

Det är de senaste dryga tio åren som filmindustrin och intresset över Stan Lees karaktärer är enormt populära på biograf och som underhållning runt om i världen. Superhjältar har aldrig varit mer i ropet än de är nu och även om nu dess skapare Stan Lee är död så lämnar han efter sig en stor familj odödliga hjältar till framtiden.

Den bestrålade David Banner när han blir arg – Hulken