- Annonser -

I sommar satsar Norrtälje kommun på att utbilda ungdomar i entreprenörskap och hjälpa dem att starta och driva eget företag under sommarlovet. Hälften av utbildningsplatserna är redan fyllda.

I samarbete med Roslagens Sparbank och Nyföretagarcentrum satsar Norrtälje kommun på att utbilda ungdomar i kommunen i entreprenörskap och ger dem en möjlighet att driva eget företag under sommarlovet. Redan efter tre dagar hade mer än hälften av platserna fyllts av engagerade ungdomar.

– Allians för Norrtälje kommun prioriterar ett starkt näringslivsklimat och att få hit fler företag. Därför är den här satsningen på ungt företagande är en viktig pusselbit för att få fler att driva eget företag som kan växa och på sikt anställa andra invånare, säger Bino Drummond (M), kommunstyrelsens ordförande.

Egen sommar är ett utbildningsprojekt där ungdomar i åldern 15-19 år får testa på att vara egna företagare under sommarlovet. Under två veckor i början av sommaren får de gå en kurs och sedan får de stöd och hjälp med att driva ett eget företag under resten av sommarlovet. Även de som kommer hålla i utbildningen är ungdomar som redan kan en del om företagande. De får en längre utbildning av Nyföretagarcentrum och Norrtälje kommun.

– Det handlar om att våga, ta initiativ och öva sig i att ta kontakt, säger Lena Norrman, på Nyföretagarcentrum

Företagen avvecklas i början av augusti vid en gemensam avslutningsträff.

Läs mer på www.norrtalje.se/egensommar

- Annonser -