- Annonser -

Att motorintresset bland unga i Norrtälje är stort märks i stort sett vart man än är i kommunen. Tidigare har ungdomarna allt som oftast ”hängt på stan” på både gott och ont men nu har ett initiativ till att samla alla motorintresserade ungdomar kommit till stånd genom den nya verksamheten MUR – Motorburen Ungdom i Roslagen.

Hasse Söderström, en av initiativtagarna till verksamheten berättar:
– Vi vill samla så många som möjligt av alla motorintresserade ungdomar genom detta initiativ. En del är redan initierade medans andra kanske är nyfikna eller helt enkelt inte har råd att hålla på med bilar och vi vill därför ge alla möjligheten att ta del av detta härliga fritidsintresse.

I Roslagen har det genom alla tider funnits ett stort motorintresse och några av Sveriges storheter inom sporten började sina karriärer just här. Det kanske bästa exemplet är rallyföraren Björn Waldegård som 1979 blev korad till den förste officielle rallyvärldsmästaren. Svenska rallyt vann han fem gånger, Safarirallyt fyra gånger, Elfenbenskustenrallyt tre gånger och dubbelt i både San Remo-rallyt och Monte Carlo-rallyt? Waldegård började sin bana i MK Rimbo.

Och i Rimbo finns alla förutsättningar för verksamheten.
– Tickstabanan i Rö (Rimbo) ger oss alla möjligheter att låta ungdomarna hålla på med detta under kontrollerade former. Och här möts både gammal som ung och det är härligt att se hur vi alla över generationsgränserna kan umgås och dela vårat intresse. Sen så har det blivit allt ovanligare med motorstadion då många har fått ge plats för bebyggelse runt om i landet så vi är väldigt glada och tacksamma över att ha en så fin arena som Tickstabanan, fortsätter Hans.

– Vi är öppna för alla som är intresserade av det här. Kille som tjej och gammal som ung, alla är välkomna

Motorsport är ofta förenat med kostnader. Därför tar föreningen tacksamt emot alla typer av sponsring som man kan få. Har du kanske en bil som är inne på sista versen så kan du enkelt skänka den till verksamheten och ge bilen ett ärofyllt avslut. Men allt ifrån verktyg och inte minst hjälp vid olika arrangemang tas tacksamt emot.

MUR – Motorburen Ungdom i Roslagen
Är du intresserad eller vill veta mer? Besök Facebookgruppen: MUR – Motorburen Ungdom i Roslagen

 

- Annonser -