Viking Lines julbord är utvecklat i samarbete med VM-aktuella Svenska Kocklandslaget

0
358

Julsäsongen är i full gång hos Viking Line. Julbordet, som är utvecklat i samarbete med VM-aktuella Svenska Kocklandslaget, är i år ännu grönare med ett stort utbud av helt veganska rätter med ljuvliga julsmaker.

Sedan 2017 har Viking Line ett långsiktigt samarbete med Svenska Kocklandslaget. Tillsammans har man vidareutvecklat buffén, serverat exklusiva avsmakningsmenyer och uppdaterat erbjudandet för konferensgästerna. Nu är turen kommen till årets största mathögtid, då närmare 200 000 julbord serveras under några veckors tid på rederiets sju fartyg.

På julbordet finner du naturligtvis alla klassiska julrätter…

– Det har varit inspirerande att få ta ett helhetsgrepp om julbordet. Den röda tråden är rena, väl avvägda nordiska julsmaker tillsammans med grönare, fräschare alternativ säger Fredrik Andersson, lagledare Svenska Kocklandslaget.

De mest älskade julrätterna som skinka, sill och Janssons frestelse kombineras i år med ett digert urval av helt växtbaserade rätter som varken innehåller mjölkprodukter, ägg eller ost. Bland delikatesserna återfinns exempelvis vegansk skärgårdssill, sirapsstekt kålrot med krispig grönkål och vegansk tranbärskaka.

… men även nya och helt vegetariska/veganska

– Julbordssäsongen är en av årets populäraste kryssningsperioder hos Viking Line. Det råder hög efterfrågan på Rosellas julbordskryssningar så vill man vara säker på att få plats är det hög tid att boka julbordskryssning nu säger Joanna Åhman, produktchef för linjen
Kapellskär-Mariehamn där Rosella trafikerar.

Kocklandslagets julbord serveras på Rosella t o m 23 december och kostar från 320 kronor inklusive dryck. Barn under 6 år äter gratis, upp till 17 år gäller rabatterat pris.

Svenska Kocklandslaget består av elva kockar och konditorer som under ledning av lagledare Fredrik Andersson har fullt upp med Culinary World Cup 2018 som pågår mellan den 23:e-29:e november i Luxemburg.

Klicka här för att boka och uppleva årets julbord med Kocklandslaget på Rosella