- Annonser -

Nu har vi avslutat Norrtälje kommuns folkomröstning om skolan och befolkningen har fått uttrycka sin mening. Det var bara 17% av den röstberättigade befolkningen som hade någon mening. Dom övriga avstod från att rösta. Kanske  hade de ingen uppfattning eller också visste de att ingen skulle bry sig om deras uppfattning. Många kände sig kanske inte berörda om dom inte bor i glesbygd eller har några barn.

Folkomröstningen kostade 1,8 miljoner kronor. Eftersom den styrande minoriteten nu har deklarerat att man inte bryr sig om resultatet kan man nog konstatera att kommunen lika gärna kunde ha kastat pengarna i sjön!

Det verkar ha blivit en vana hos vår styrande minoritet. Att kasta pengar i sjön menar jag.
Kanske beror detta på att det inte är sina egna pengar dom förvaltar utan våra. Det är ju vi skattebetalare som äger kommunen och som ”står för fiolerna”. Man tycker kanske att vi för 1,8 miljoner åtminstone kunde ha fått en dialog när 82% ville ha det. Men nej inte ens ett beslut på fullmäktige kostar man på sig. Säkert för att man vill undvika diskussion kring en fråga som alla egentligen vet att man misskött ända från början.

Den styrande minoriteten har i sin information vad händer nu skrivit ”att samtal förts med oppositionen”. En sådan formulering borde man inte använda i en så här viktig fråga. Man kan ju lätt ge ett intryck av att oppositionen deltog i beslutet? Kanske gjorde dom det?

För dom som skall rösta i valet i september 2018 som ju inte är rådgivande är detta en viktig fråga. Över 7000 röstande i valet delade inte den styrande minoritetens uppfattning
om skolorna och landsbygden. Många av oss som inte gjorde det vill nog gärna ha besked om vilka partier som står bakom den styrande minoritetens beslut att inte beakta de röstandes synpunkter så att man kan välja rätt parti när valet kommer. Många politiker inte minst den styrande minoritetens vill nog helst att vi alla skall glömma hanteringen av skolfrågan och säkert också en del andra politiska misslyckanden.

Det har sagts att valdeltagandet på 17% är för lågt för att man skall fästa någon avseende vid vad de tycker. I det sammanhanget bör noteras att ett parti som får 17% av rösterna är en stark maktfaktor i Norrtälje kommuns politik.

- Annonser -