Brist på ödmjukhet när det gäller Sverigedemokraternas framgångar

0
283

lilla Torget

I olika uttalanden och bloggar kan man utläsa bestörtning från många politiker när det gäller SD:s framgångar både i riket och i Norrtälje kommun. SD har nu en tydlig vårmästarroll. Både i riksdagen och i många kommuner. Många förfasar sig över att vad man kallar ett främlingsfientligt parti fått så stor del av rösterna från svenska folket.
Men ingenstans kan man utläsa någon självrannsakan eller ödmjukhet inför det faktum att många av de etablerade partierna förlorat röster till SD.

Säkert är det så att SD tagit många röster på sin flyktingpolitik men det kan också vara så att många tröttnat på de etablerade partierna där man under åratal förlorat en mängd medlemmar (med något undantag). Kanske krävs nu en förnyelse och ett nytänkande som kan vitalisera hela den politiska miljön. Engagerade medborgare som får information och inbjuds till dialog har säkert lättare att ta till sig sakinformation. Valaffischer med korta slogans är nog inte rätt sätt att förklara för väljarna att Sverige behöver invandringen lika mycket som invandrarna behöver Sverige. Vår välfärd är i fara när 40-talisterna lämnar arbetslivet och det vet nog alla som är insatta i fakta i denna fråga. Men hur många är det?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här