Det politiska spelet går vidare med gycklarnas vecka…

0
204
Ulrika Falk är socialdemokraternas favorit

LEDARE

Nu överöses vi i media med rapporter från Visby om vad våra politiker är beredda att lova oss om de får makten. Bilder visas från mottagningar där det serveras både det ena och det andra. Politiker från såväl riksdag som landsting och kommuner frotterar sig med media och äter och dricker. Många av de statliga verken som t ex Försvaret har dragit ned sin närvaro i Almedalen bland annat finns inget krigsfartyg i Visby hamn.

Men notan för Almedalsveckan uppgår till ca 100 miljoner som vi skattebetalare får stå för.
De största intäkterna i Almedalsveckan kommer konstigt nog från landets kommuner. Man
betalar en stor del av dessa 100 miljoner. Det är kostnader för kommunpolitikers resor, mat och boende men en del kommuner ställer också ut och exponerar sin verksamhet.

Nu höjs kritiska röster för att dessa 100 miljoner i stället skulle ha använts i välfärden för t ex utveckling av skolan, vården av de sjuka och service åt våra äldre.

Det känns ganska osmakligt med debatten om företags vinster i välfärden när man ser vad våra politiker unnar sig. Frågan är om inte våra politiker är de verkliga vinnarna i fördelningen av skatterna?

Skulle vara mycket intressant om Norrtälje kommun  redovisade sina kostnader för Almedalsveckan och liknande jippon under de senaste åren.