- Annonser -

Så har vi då genomfört folkomröstningen om skola och landsbygd. Det preliminära resultatet blev en jordskredsseger för ”JA-sidan” med 82,3 procent av rösterna mot 12,3 för ”NEJ-sidan”. Valdetagandet stannade vid 16.9 procent dvs ca 8 300 deltog. I kyrkovalet deltog som jämförelse 18,2 procent.

Detta torde vara slutet på den debatt som pågått kring skolorna i Norrtälje kommun i mer än tio år. När Socialdemokraterna på sin Facebooksida klargör att man ej avser lyssna på de 82,3 procent som svarat ”JA” i frågan på folkomröstningen och därmed underkänt deras skolpolitik bekräftar detta det som många befarat. Att politikerna i den styrande minoriteten inte skulle vara beredda att lyssna oavsett vilket resultat det blev i omröstningen.

Kanske är detta också slutet på hoppet om en framtid för de som velat bosätta sig uitanför Norrtälje stad utan att deras barn skall behöva bli busspendlare. Återstår då valet 2018 när väljarna inte längre är rådgivande. Om nu inte oppositionen som faktiskt är i majoritet vaknar till liv och kräver en ”pudel” av minoriteten.

I den svenska demokratimodellen har vi en så kallad representativ demokrati vilket innebär att makthavarna representerar medborgarna. Detta har vissa av kommunens politiker tydligen glömt bort men jag är helt övertygad om att man kommer att bli påmind när det blir skarpt läge 2018. Om man nu inte gör en pudel…

- Annonser -
DELA