in memory
- Annonser -

I söndags gick han så bort efter en tids sjukdom. Jerry Williams, född 15 april 1942 i Solna,  blev synonymt med amerikansk rockn roll när den var som bäst. Jerry blev 75 år och hans karriär var i 50 år fylld av succéer.  Jerry slog igenom som sångare med gruppen The Violents men uppträdde även under en period med the Boppers. Själv minns jag Jerry bäst från hans framträdande för många år sedan när han uppträdde tillsammans med en då okänd grupp från Liverpool som kallade sig the Beatels.
I den andras vågen av rock´n roll var Jerry kungen. Visst fanns det andra storheter som t ex Little Gerhard, Janne Rhode och Rock Ragge som var idoler men den största var Jerry. Hans tolkning av ”Working class hero” i TV gorde honom till mer än rockkung. När jag många år senare såg Jerry i hans julshow på Grand kunde jag konstatera att han verkligen utvecklats som artist.
Men själv kommer jag alltid att älska hans debutalbum med låtar som ”Darling Nelly grey, Twistin Patricia och Lolita.

År 2013 när Jerry släppte ”Farewell show” var det nog många som trodde att karriären var över. Men inte Jerry för han älskade att stå på scenen och det blev många fler framträdanden.

Så här skriver Blixten & Co på sin hemsida:

”Det är med tungt hjärta och stor sorg som vi måste meddela att Erik Fernström (Jerry Williams), efter en kort tids sjukdom, lämnade oss igår söndag. Våra tankar går till familjen och vi ber om respekt att låta dem sörja ifred”.

Vi som kände Jerry imponerades av hans professinella attityd till livet som artist
och hans vilja att alltid ge pubilken det de kommit för. Vi är många som kommer att sakna dig Jerry Williams.

Fota: Blixten &co.se

 

- Annonser -