Nej Olle Jansson vi behöver ingen utredning…

0
185

Vid måndagens kommunfullmäktige togs frågan om minoritetstyret anlitat externa konsulter för att skriva debattartiklar och en del annat material vilket kostat skattebetalarna ca 100 000 kr. Frågeställare var Liberalernas Karin Karlsbro men i den efterföljande debatten var det flera partier som deltog och ifrågasatte om det var tillåtet att använda skattepengar för po0litisk propaganda.

Olle Jansson, ordförande i Barn och skolnämnden medgav i sitt svar att det ”kanske var tveksamt” om detta tillvägagångssätt var acceptabelt. Därefter erbjöd sig Olle Jansson att leda en utredning kring hur man skulle hantera denna typ av frågor!

Detta är i sanning anmärkningsvärt eftersom det knappast torde föreligga någon tvekan om att det inte är tillåtet att använda skattemedel för politisk propaganda. De politiska partierna ges varje år partistöd för att informera om sina förslag så medel för detta finns.

Det är således ingen utredning vi behöver utan politiker som respekterar gällande lagar och regler. Man kan bara hoppas att de valda kommunrevisorerna nu tar tag i denna fråga.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här