Nu är det kokta valfläsket stekt:-)

0
185
LEDARE
Snart skall vi gå till val och rösta fram det parti eller de partier som skall styra våra kommun i fyra år. Det nuvarande styret (Socialdemokrater, Centerpartister och Miljöpartister) tycker kanske att man behöver bättra på sitt rykte framförallt när det gäller de kommunala skolorna som varit föremål för såväl en hetsig debatt som för en folkomröstning.
Man vill därför med en serie pressmeddelanden göra gällande att det går bra för våra skolbarn. Nedan har vi klippt ihop några av de senaste årens pressmeddelanden.
Enligt kommunens pressmeddelande 2016 gick 88% av niorna ut nian med gymnasiebehörighet detta år: https://www.norrtalje.se/nyheterna/2016-11/norrtalje-tappar-i-skolranking-trots-forbattrade-resultat/
 
Enligt kommunens pressmeddelande 2017 gick 91,1% ut nian med gymnasiebehörighet detta år: https://www.norrtalje.se/nyheterna/2017-12/norrtalje-kommun-klattrar-i-skolranking/
 
Men enligt kommunens pressmeddelande 2018 (https://www.norrtalje.se/nyheterna/2018-06/hogsta-meritvardet-hos-niondeklassare-nagonsin-i-norrtalje-kommun/) gick endast 77,1% ut nian med gymnasiebehörighet 2017 och resultaten har rejält förbättrats till valåret 2018 till 84,5%.
Faktum är att det är olika mått som presenteras, men det framgår inte av kommunens pressmeddelanden.
Vi har tidigare kritiserat Sverigedemokraterna för så kallade ”fake news” men frågan är om inte detta tar priset?
Källa: norrtalje.se