Ingrid Landin(MP), Ulrika Falk(S), Olle Jansson (S) och Anders Olander(C)
- Annonser -

LEDARE

Man upphör aldrig att förvånas över våra politikers vilja till vallöften som dom sedan aldrig kommer att hålla även om dom kommer till makten. Ibland har politikerna nog avsikten att hålla de löften man ger men när man senare skall kompromissa med andra partier för att kunna bilda de så kallade blocken så försvinner oftast dessa vallöften. Detta kallas för politik och har numera blivit en livsstil för många människor som gör politisk karriär.

Men i denna valrörelse finns ett mer störande inslag och det är de ständiga angreppen på Sverigedemokraterna som de etablerade partiernas politiker med liv och lust ägnar sig åt. Om det vore SD:s politik men kritiserade skulle debatten säker kunnat vara intressant för i många viktiga frågor saknar SD en egen politik

Men i stället ägnar man sig åt det som väl närmast kan beskrivas som förtal. Man påstår
saker om såväl parti som politiker som vi ett åtal säkert skulle leda till en fällande dom.
En del politiker särskilt inom Socialdemokraterna som gått kraftigt tillbaka i alla opinionsmätningar den senaste tiden har man blivit fanatiska i sitt förföljande av SD.
Man går ut i sociala medier med jämförelser mellan Hitler och SD, man ändrar och förvränger kommentarer från oss som försöker hyfsa debatten och publicerar hånfullt dessa och man påstår att alla problem skapats av den tidigare borgerliga majoriteten.
Men man har ju regerat i fyra år? Varför har man inte tagit ansvar för att rätta till de fel som man anser att förra regeringen gjort? Varför tar man aldrig eget ansvar?

Men det mest tragiska i denna situation är att vi kan få ett läge där Sverigedemokraterna
blir största parti i Sverige just på grund av att övriga partier inte visar någon respekt för vad över 20% av medborgarna i Sverige tycker när man utestänger SD. Snarare visar de
etablerade partierna sin oförmåga att hantera situationen och sin oförmåga att lyssna till vad folket tycker.

Om Sverige skall få en regering med förmågan till ett systemskifte måste vi nog få nya politiker och kanske nya partier. En svensk Macron (Frankrikes president) efterlyses.

I kommunen däremot handlar det ju inte längre om politik utan där finns andra samband som är mer relevanta. Vilken orden man är medlem i t ex. Hur gick det förresten med utredningen av kommunens fastighetsaffärer. Roslagens Oberoende Parti begärde denna utredning 17 mars 2017. Kommunstyrelsen beslutade att låta revisorerna I PWC utreda detta i November 2018(?) och man anslog 200 000 kronor av skattemedel för att arvodera dem. Men så här långt verkar det inte ha kommit något resultat. Månne detta har med det kommande valet att göra? Konstigt att ROOP inte krävt att få svar på sin skrivelse?

/Leif Sparrman

- Annonser -