Varför har det blivit så inne att ”avslöja” just nu?

0
204

I stora tidningsrubriker slår vår lokaltidning Norrtelje Tidning upp det ena ”avslöjandet” efter det andra. Missbruk av kontokort, bristfälliga attestrutiner och VA skandal. Tre toppchefer i kommunen får avgå efter att de kommunala revisorerna påtalat grovt tjänstefel. Hela tiden läcker det i Norrtälje kommuns organisation vilket leder till dessa ”avslöjanden”. Visst är det bra att vår lokaltidning ägnar sig åt granskande journalistik och påtalar missförhållanden både i den kommunala verksamheten och inom andra områden.

Men dagens ”avslöjande” som gäller sjukvård och omsorgförvaltningens resa till Tyskland är enligt min uppfattning av mer tveksam karaktär. Att förvaltningen arrangerar en resa till Tyskland där man ägnar
sig år att göra studiebesök, arbetar med att stärka upp det egna teamet och diskuterar förvaltningens framtid är för mig inget anmärkningsvärt. Man gör det dessutom för pengar som blivit kvar efter statliga projekt och som varit avsedda för kompetensutveckling. Resan belastar således vad jag förstår inte den ordinarie budgeten. Är det inte kompetensutvecklande att göra en sådan resa? Eller vad är det som avslöjas? har det förekommit något annat under resan som stridet mot kommunens policy eller har man på något annat sätt gjort fel?

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här