- Annonser -

Sedan 2016 delar Norrtälje kommun ut ett pris för att uppmuntra elever i finska för fortsatta studier. Årets två modersmålspristagare heter Viggo Petrelius Sipinen, som går i årskurs 4 på Riala skola, samt Thea Packalén på åk 8 i Långsjöskolan i Rimbo. Vi gratulerar dem båda!

Kriterier

Kriterierna för att få priset är att pristagaren har visat stort intresse för sina studier i finska och har gjort framsteg i ämnet. Pristagaren utses och delas ut av kommunens samordnare för finskt förvaltningsområde, på rekommendation av berörda modersmålslärare i finska. Priset, som består av en bokpåse, diplom och blombukett, delas ut årligen i samband med att läsåret avslutas i juni.

Bakgrund

Finska är ett av våra nationella minoritetsspråk och dess framtid som levande språk i Sverige ligger i händerna på våra barn och unga. För att revitalisera språket är det viktigt att de som redan läser finska fortsätter med sina studier och att flera satsar på att läsa finska som modersmål. Just nu är det 56 elever i hela kommunen som läser finska.

- Annonser -