- Annonser -
Pressmeddelande

Tomas Karlsson blir ny vd för Norrtälje Energi. Tomas har en bakgrund som vd för bland annat Göteborg Energis bredbandsbolag, GothNet och Borås Elnät, som driver elnät och bredbandsverksamhet. I dag jobbar Tomas med affärsutveckling inom Telia, med inriktning på partnerskap med olika nätägare inom bredbandsområdet.

Tomas Karlsson har en bred erfarenhet från olika branscher som energibolag, utbildningsbolag, teknikbolag och media. Genomgående i Tomas karriär är förmågan att driva målinriktat utvecklingsarbete där strategiska inriktningar blir till operativ verklighet.

– Tomas långa erfarenhet av de affärsområden bolaget har kommer vara viktiga för oss. Han har kunskap och kompetens inom de områden som kommer att vara tongivande utvecklingsområden i framtiden. Tomas kommer att få både vår personal och bolagets verksamheter att växa och fortsätta leverera goda resultat för ägaren Norrtälje kommun och med det, goda resultat för våra invånare, säger Kristian Krassman, styrelseordförande i Norrtälje Energi.

Före åren som vd för GothNet och vd för Borås Elnät var Tomas vd för Söderqvist/Presstronic AB (System, Automation, Services) där utveckling av exportverksamheten stod i fokus. Till tjänsten för Norrtälje Energi var Tomas en av närmare 100 sökanden och ganska snabbt enades presidiet i bolaget, ägaren Norrtälje kommun och rekryteraren om att Tomas var den främsta kandidaten.

– Det ska bli fantastiskt kul och spännande att få fortsätta utveckla Norrtälje Energi tillsammans med alla medarbetare. Jag ser fram emot att arbeta med den mångfald av produkter och tjänster som bolaget erbjuder, säger Tomas Karlsson.

– Vi välkomnar Tomas till Norrtälje kommun och som vd för Norrtälje Energi. Tomas har erfarenheter och kunskaper som kommer att vara värdefulla i kommunkoncernens ledningsarbete, säger Ulla-Marie Hellenberg, kommundirektör och vd i Norrtälje kommunhus AB som är moderbolag i kommunkoncernen.

Tomas Karlsson börjar som vd för Norrtälje Energi under hösten och han efterträder Anna Josefsson som gått vidare till tjänsten som vd för Södertörns fjärrvärme. Fram tills Tomas tillträder går chef för ekonomi och administration Lena Stockman in som tillförordnad vd.

- Annonser -