- Annonser -

Polisen utreder en misstänkt våldtäkt på en 16-årig flicka i en bostad i Rimbo. En stor polisinsats har pågått under söndagen.

– Det var flickan som hade blivit våldtagen som ringde, säger Peter Adolfsson, t f stationsbefäl vid polisen i Norrtälje till Expressen.

En man i 25-årsåldern har gripits som misstänkt.

Larmet om den misstänkta den misstänkta våldtäkten kom in till polisen vid kvart i sju på söndagsmorgonen.

– Det var flickan som hade blivit våldtagen som ringde, säger Peter Adolfsson, t f stationsbefäl vid polisen i Norrtälje. Hon hade lämnat den där bostaden då.

Hundpatruller och kriminaltekniker har sedan dess varit på plats och arbetat i kommundelen i Norrtälje, där våldtäkten, enligt polisen, ska ha skett i en bostad. Offret ska, enligt Aftonbladet, vara en 16-årig flicka som efter det inträffade tagits om hand av sjukvården. Samtidigt har en person gripits, som misstänkt. Det ska röra sig om en man i 25-årsåldern.

Den misstänkte mannen var kvar i bostaden när polisen kom dit på söndagsmorgonen. Enligt Norrtäljepolisen skulle flickan och den misstänkte mannen sova över i bostaden, ingen av dem bodde där. Under den tidiga morgonen misstänks övergreppet ha skett.

Den misstänkte mannen har transporterats till polisens arrest i Norrtälje, där han nu hålls inlåst. Brottsrubriceringen är våldtäkt.

Under söndagsmorgonen har polisen hunnit hålla ett kortare förhör med mannen.

– Man har hållit ett kort förhör bara, säger Peter Adolfsson. Det ska hållas ett mer utförligt förhör senare under dagen.

Vad har han lämnat för inställning till anklagelserna?

– Jag tror inte de tog hans inställning utan delgav honom bara misstanke.

Källa: Aftonbladet/Expressen

- Annonser -
DELA