AIK vann SM-Guld i fotboll efter matchen mot Kalmar FF med 0 – 1

AIK gjorde mål på frispark och vann till slut med 0 - 1

0
357

Det var nog många som var nervösa inför mötet Kalmar FF – AIK under söndagen. AIK som under en lång tid såg ut som klara SM-guldvinnare hade ett försprång på nio poäng när tio matcher återstod. Men allt eftersom matcherna spelades så tappade laget poäng medans motståndarna gjorde det motsatta. Så det var lite grann av en ödesmatch när man på bortaplan till slut vann med 0-1 och säkrade SM-guldet.

Under de första 20 matcherna i våras var AIK obesegrade och började nog tidigt ana att Lennart Johanssons pokal låg inom räckhåll. Men trots ett fortsatt bra spel började laget tappa poäng och motståndarna med Norrköping i spetsen kom allt närmare i tabellen.

AIK tog hem SM-guldet i fotboll och därmed också Lennart Johanssons pokal

AIK vann sitt tolfte SM-guld och senast man fick lyfta Lennart Johanssons pokal var 2009

Under söndagens match låg ödet helt i AIKs egna händer. För samtidigt som matchen pågick i Kalmar så mötte huvudkonkurrenten till SM-guldet IFK Norrköping Häcken på bortaplan. Om Norrköping vann och AIK förlorade så skulle pokalen ha gått till Norrköping istället. Och medans det stod 0-0 i Kalmar så gjorde Norrköping mål mot Häcken.

Men kort därefter gjorde AIK mål på en frispark och båda matcherna slutade 0-1. Därmed vann AIK sitt tolfte SM-guld och senast man fick lyfta Lennart Johanssons pokal var 2009.