Foto: Norrtälje kommun
- Annonser -

Två gånger om året är det storstädning på Norrtälje badhus, då alla bassänger ska göras rena och fräscha för besökarna. Eftersom badhuset har stängt under sommaren passar personalen på att göra den ena rengöringen då, men den andra måste göras under den tid badet har öppet för allmänheten.

Innan jul var det stora bassängen som skulle städas, och nu efter nyår är det dags för barn- och undervisningsbassängen. Under tisdagen den 2 januari är undervisningsbassängen samt den lilla barnpoolen stängda. Eftersom den lilla barnpoolen rengörs för hand är den stängd även onsdagen den 3 januari.

– Vi har valt de här veckorna eftersom besöksantalen under lovet är ungefär 3000 personer färre per vecka än under terminen. Under loven har vi inga övriga aktiviteter utan då är det bara öppet för allmänheten. Under terminen är det föreningar, simskolor, vattengymnastik och andra aktiviteter som pågår, säger Erika Bergerfelt, enhetschef på Norrtälje badhus.

Därefter är det dags att putsa och göra rent i vattenrutschkanan, vilket kommer att ske den 15-17 januari. Under dessa tre dagar går det alltså inte att ta sig en tur i rutschbanan.

Källa: Norrtälje kommun

- Annonser -