Foto: Norrtälje kommun
- Annonser -

Den nya anläggningen ska ligga i anslutning till utomhusbadet och kommer att ha både längre öppettider och större utrymme för bad och simträning än det befintliga badhuset.

Bygget kommer enligt plan att kosta 57 miljoner kronor, och om allt går enligt planerna kan det stå klart till sommaren 2020, men frågan ska först passera kommunstyrelsen i november för att sedan i december hamna hos kommunfullmäktige för slutgiltigt beslut.

– Det är en fråga som diskuterats i säkert tio års tid, eftersom det har varit lite problem med sprickor och läckor i källaren. Men badet är ju nästan 80 år och har ju nu fallit för åldersstrecket, säger nämndens ordförande Bengt Ericsson, (C).

Badhuset i Hallstavik byggdes 1938 och invigdes året därpå. Den 16,6 meter långa bassängen ser ut som den gjorde när badet öppnade, och den gamla väggmålningen har restaurerats under årens lopp. Men nu har tiden satt för djupa spår.

– Ett badhus har normalt en livslängd på 45 år och den tekniska livslängden är slut för Hallstaviks badhus, säger kommunens badchef Tim Greneby.

Under de senaste åren har betongen successivt börjat vittra sönder på grund av fukten. Kommunen har årligen tagit in en konsultfirma som noga gått igenom kvaliteten på byggnaden och hittills har de fått grönt ljus att driva verksamheten vidare ett år framåt. Inspektion görs varje sommar då badet håller stängt, och nästa kontroll görs alltså sommaren 2018. Därför är det omöjligt att säga hur länge till det gamla badet kan hållas öppet.

Det nya badhuset får fyra 25-metersbanor och utökade öppettider, enligt kultur- och fritidsnämndens beslut. Vad som kommer att hända med det gamla badhuset är en senare fråga, och hanteras av kommunens fastighetsavdelning.

Frågan om nytt badhus i Hallstavik kommer först att tas upp av kommunstyrelsens arbetsutskott den 15/11, sedan av kommunstyrelsen den 27/11 och till sist blir det en fråga för kommunfullmäktige den 18/12.

Källa: Norrtälje kommun

- Annonser -
DELA