Biblioteksbussen på sagolik turné

0
184

Den här veckan får förskolebarnen runt om i kommunen extra fint besök. Under onsdagen och torsdagen åker biblioteksbussen runt på teaterturné och erbjuder förskolebarnen dramatiserad sagoläsning genom föreställningen Lilla Sagohjulet. (Barnen kan självklart passa på att låna böcker också.)

Det är andra teaterturnén för året för biblioteksbussen i Norrtälje kommun. I våras gick turen till Skebo, Söderbykarl, Vätö, Närtuna, Rånäs och Gottröra, med dockteaterföreställningen Maskresan som även då vände sig till förskolebarnen.

Det blir sex stopp under de två dagarnas turné, och under den halvtimmeslånga föreställningen får barnen snurra på sagohjulet varpå en berättare improviserar de sagor som hjulet väljer ut.

Tidigare var det biblioteksbussens egen personal som arrangerade teaterturnéerna, men från och med i år är det ett samarbete mellan kommunens barnkulturproducent och biblioteksbussen.

Det här är bara ett av många exempel på det påkostade kulturprogram kommunen erbjuder barn och unga varje år. Under hösten 2017 finns såväl musikföreställningar som teater och skolbio på schemat, och utbudet är spritt geografiskt över hela kommunen. Den 17 oktober kommer exempelvis ”Den lille prinsen” att spelas, vilket är den första barnteaterföreställning som ges helt på arabiska. Svenska barn kan också vara med eftersom föreställningen översätts med hjälp av textmaskin.

Källa: Norrtälje kommun